Home » Lov » Stevan – Bato Sekanić

Stevan – Bato Sekanić

U spomen

Stevan Sekanić

U Beogradu je u 54. godini života umro Stevan-Bato Sekanić, dugogodišnji predsjednik Lovačkog udurženja „Jelen“ iz Glavičica kod Bijeljine. Obavljao je razne funkcije u lovstvu među kojima i dužnost člana Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske, predsjednika regije Semberija – Majevica, predsjednika Organizacionog odbora Lovačkog sabora u Bijeljini i dr.

Svojim nesebičnim zalaganjem Stevan – Bato Sekanić je značajno uticao na razvoj Lovačkog udruženja „Jelen“ iz Glavičica, koje je najbolji primjer da mala dobro organizovana lovačka udruženja mogu besprijekorno funkcionisati i ispunjavati sve postavljene zadatke, često mnogo uspješnije nego daleko mnogobrojnija. On se uvijek zalagao da u fokusu angažovanja bude briga za divljač i prirodu, a  odstrel i razna zadovoljstva u drugom planu. U toku njegovog predsjednikovanja u lovištu ovog lovačkog udruženja izgrađeni su lovno-privredni objekti, uspostavljena je saradnja sa brojnim prijateljima, postupalo se sa pažnjom dobrog privrednika i znalo se za svaki rad i red.

Stevan – Bato Sekanić je bio uspješan voćar i privrednik. Biran je na razne funkcije u asocijacijama voćarsko-povrtarskog sektora Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Preranom smrću Stevana – Bate Sekanića lovstvo Republike Srpske, a posebno Sembersko-majevičke regije i Lovačko udruženje „Jelen“ iz Glavičica,  izgubilo je  nosioca brojnih inicijativa, savremenih stremljenja i mobilizatora, jednom riječju, kompletnu i veoma zaslužnu ličnost.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*