Home » Pčelarstvo » Godina 2013. – nastavak započetih poslova

Godina 2013. – nastavak započetih poslova

Akcenti

Radivoje Maksimović

Predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske mr Radivoje Maksimović u novogodišnjeg intervjuu za portal www.suprs.info, koji priprema i uređuje naše poslovno društvo, govorio je o čitavom nizu aktuelnih pitanja od značaja za pčelarski sektor Republike Srpske. Ovdje objavljujemo samo odgovore na dva pitanja, a kompletan intervju možete pročitati na www.suprs.info.

Šta će biti osnovna kreokupacija u radu Saveza u 2013. godini?

Savez udruženja pčelara Republike Srpske planira tokom 2013. godine nastaviti sa započetim aktivnostima: baza podataka, pravilnik za katastar paše i fenološku kartu, obezbjeđenje sredstava za troškove anketiranja, obezbjeđenje podsticajnih sredstava od strane resornog ministarstva, organizovanje škola pčelarstva, organizovanje naučnih skupova, radićemo na promociji pčelarstva Republike Srpske, borićemo se protiv distributera pčelinjih proizvoda sumnjivog porijekla, radićemo na organizovanom otkupu pčelinjih proizvoda i uvezivanju sa tržištem, a nastojaćemo razriješiti problem registracije vozila za prevoz pčela itd.

… Smatram da je rukovodstvo Saveza udruženja pčelara Republike Srpske tokom 2012. godine dosta radilo na unapređenju sektora pčelarstva RS. Učestvovali smo na mnogim pčelarskim skupovima, radionicama, seminarima… Maksimalno smo se trudili da obezbijedimo novčana sredstva za implementaciju aktivnosti predviđenih Programom rada za 2012. godinu. Pokušali smo da izađemo u susret svim pčelarima i udruženjima koji su nam uputili bilo kakav zahtjev. Lično smatram da je sektor pčelarstva u ovom teškom vremenu za poljoprivredu dosta dobro sačuvan i da ima kapacitet za dalje širenje i stvaranje uslova za zapošljavanje mladih ljudi. Isto tako smatram da Savez udruženja pčelara Republike Srpske mora finansijski i stručno jačati svoje kapacitete kako bismo se maksimalno pripremili za korišćenje finansijskih fondova u narednom periodu.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*