Home » Razno » Međunarodna konferencija o prehrambenoj industriji

Međunarodna konferencija o prehrambenoj industriji

Najava

3. koferencija

9. oktobar 2012 Međunarodna konferencija o prehrambenoj industriji 3rd FMCG&Retail Arena 2012, na kojoj će poslovni lideri razgovarati o stanju u poljoprivredi, uticaju agrobiznis sektora na ekonomiju Srbije, Hrvatske i regiona, najboljim načinima za prevazilaženje krize i inicijativama za ublažavanje njenog negativnog uticaja na regionalne privrede, biće održana 16. i 17. oktobra u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Visoki državni i strani zvaničnici, međunarodni bankari i stručnjaci, kao i uticajni privrednici pokušaće da odgovore na izazove koji već duže vreme proizilaze iz problema u Evrozoni i stanja evra, ali i daju moguća rešenja na niz novih teškoća kao što su ekstremne vremenske prilike koje mogu ugroziti lanac ishrane, kao i ekonomsku i socijalnu stabilnost.

Učešće su, između ostalih, potvrdili i Nj.E. Vensan Dežer, šef Delegacije EU u Srbiji, Miljan Ždrale, Viši bankar, Agrobiznis tim Evropske banke za obnovu i razvoj, Miodrag Kostić, predsednik MK Grupe, Vladimir Čupić, predsednik izvršnog odbora Hypo Alpe-Adria banke, Božidar Đelić, član savetodavne grupe EBRD, Emil Tedeski, generalni direktor i većinski vlasnik Atlantik grupe, Bojan Radun, generalni direktor Nektara, Ante Todorić, izvršni potpredsednik Agrokor Grupe za poslovnu grupu Maloprodaja.

Kroz panel diskusije biće reči i o tome kako će izgledati regionalno poslovanje ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju, načinima finansiranja u poljoprivredi, šta može doneti liberalizacija uvoza EU poljoprivrednih proizvoda u Srbiju, kao i kako se Podunavlje može strateški pozicionirati kao regionalni agrarni čvor za nove EBRD oblasti, kao što je Severna Afrika.

Treću međunarodnu konferenciju o prehrambenoj industriji organizuju Infoarena i Evropska banka za obnovu i razvoj uz generalno partnerstvo kompanije  Studen&Co Holding.

 

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*