Home » Aktuelnosti » Ugovor sa Česima

Ugovor sa Česima

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Bijeljini

Obostrana korist

Na Jedanaestom međunarodnom poljoprivrednom sajmu „Interagro 2012” u Bijeljini direktor firme Elvako a. d. iz Bijeljine Željko Malešević i predstavnik češke firme Farmtek Petr Kolar potpisali su ugovor o poslovno tehničkoj saradnji.

Potpisivanju ugovora prisustovali su ambasador Češke Republike u Bosni i Hercegovini njegova ekselencija Tomaš Szunyog, predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Miroslav Milovanović i predsjednik Grupacije Bobar, u čijem sastavu je AD Elvako, Gavrilo Bobar.

Farmtec je češka firma koja pored češkog posluje na evropskom i svjetskom tržištu od 1996. godine. Ona je pionir na polju opreme za stočarstvo. Godinama ima uspješnu saradnju sa stranim partnerima, kako iz Evrope tako i iz Azije.
Elvako iz Bijeljine je članica Grupacije Bobar i posluje u metalnoj industriji od 1974. godine.

Cilj potpisivanja ovog ugovora je početak saradnje na proizvodnji opreme za farme svinja, krava, koza i ovaca u pogonima Elvaka, na bazi transfera tehnologije i znanja. Farme koje će opremati Elvako u saradnji sa Farmtec-om zadovoljavaće sve norme koje zahtijeva zakonodavstvo Evropske unije u ovoj oblasti.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*