Home » Razno » Nema raja…

Nema raja…

Seoska druženja

Zavičajno veče

Zavičajni klub iz sela Zagona kod Bijeljine organizovao je drugo po redu “Zavičajno veče”. Bilo je to prijatno druženje različitih generacija i podsjećanje mnogih starijih na mladost i djetinjstvo. Evocirali su uspomene oni koji su rođeni u ovom selu, ali su poodavna na nekim sasvim drugim adresama. Sve je, naravno, bilo začinjeno muzikom. Dobrog raspoloženja i prijatne atmosfere bilo je na pretek.

– Ovo je druga godina zaredom kako organizujemo ovu manifestaciju – rekao je proto Slavko Maksimović, predsjednik Skupštine Zavičajnog kluba. – Naša namjera je da ovo postane tradicionalno okupljanje sa ciljem da osnaži veze onih koji su otišli iz Zagona sa onima koji žive u ovom selu ili su došli da žive ovdje.

On je ovom prilikom objavio odluku da će ubuduće svako treće dijete porodice koja živi u Zagonima biti na krštenju darovano iznosom od hiljadu konvertibilnih maraka.

Druženje

Zavičajni klub Zagoni osnovan je prije dvije godine i okuplja članove sa područja tri mjesne zajednice – Kovačići, Donji Zagoni i Zagoni. Osnivanje Kluba pokrenuli su i ideju realizovali mještani ovog sela koji su prije dvije godine organizovali veličanstvenu proslavu 150 gidina postojanja i rada osnovne škole u ovom selu.

Na ovogodišnjem druženju dogovoreno je da se Zavičajno veče ubuduće održava svake godine prve subote u mjesecu septembru.

Fotografije koje nam je obezbijedio Gavrilo Antonić, predsjednik Mjesne zajednice Zagoni, najbolje ilustruju prijatnu atmosferu i radost druženja.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*