Home » Aktuelnosti » Asfalt u pet mjesnih zajednica

Asfalt u pet mjesnih zajednica

Drugi pišu

Ugljevik

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i direktor “Bijeljina-puta” Mile Jakovljević potpisali su ugovor o izgradnji asfaltnih puteva u pet mjesnih zajednica ove opštine, ukupne dužine tri i po kilometra. Za ovu namjenu iz opštinskog budžeta biće izdvojeno pola miliona maraka. Prema ugovoru ovi poslovi treba da budu završeni 30 dana od početka radova.

Tako će se asfaltu obradovati mještani Donjeg i Gornjeg Zabrđa, Tutnjevca, Jakovića i Ravnog Polja.

Načelnik Perić je najavio još radova. U programu ya ovu godinu, kaže, planirano je još dionica za rekonstrukciju, javni oglasi su raspisani pa uskoro očekuju da će potpisati ugovor i za druge pravce.

Kao veoma važan budući projekat načelnik Ugljevika je najavio izgradnju regionalnog puta kroz Donju Trnovu.

Opština će graditi ovaj put uz pomoć Direkcije za puteve, u čijoj i jeste nadležnosti put kroz ovo selo.

– Ovu priliku koristim da obećam da ćemo u narednom periodu nastaviti sa izgradnjom projekata posebno u seoskim područjima gdje živi 75 odsto stanovništva naše opštine, jer smatramo da je stvaranje dobrih uslova za život važan za opstanak stanovništva naše opštine, istakao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

Za posljednjih desetak godina, podsjetio je, ova opština, iako je mala, izgradila je 200 kilometa asfaltnih puteva.

Nove projekte lokalna zajednica finansirala je samo vlastitim sredstvima, dok su drugi finansirani uz učešće i građana u omjeru 70 odsto opština 30 odsto mještani. (R. J. „Semberske novine”)

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*