Home » Aktuelnosti » Zavičajno veče 8. septembra

Zavičajno veče 8. septembra

U selu Zagonima kod Bijeljine

Zavičajno veče

„Zavičajno veče 2012“, tradicionalno okupljanje mještana sela Zagona kod Bijeljine i njihovih zemljaka koji žive u raznim krajevima bivše Jugoslavije pa i širom Evrope, održaće se u subotu 8. septembra 2012. godine u restoranu „Globus“u Hasama sa početkom u 18 časova. Ovo je zaključeno na posljednjoj sjednici članova Zavičajnog kluba Zagoni koja je održana 17. jula.

S obzirom da je Zavičajni klub Zagoni obezbijedio dio sredstava za pokriće troškova ove manifestacije, participacija učesnika iznosiće samo 10 konvertibilnih maraka. Na sastanku su dogovorena konkretna zaduženja članova Zavičajnog kluba Zagoni u vezi sa organizacijom ove manifestacije.

Dogovoreno je, takođe, da učesnike manifestacije Zavičajno veče zabavlja orkestar tamburaša, a biće organizovana i tombola.

– Ovo je drugi put po redu da se organizuje ova manifestacija. Cilj Zavičajnog kluba Zagoni je da to postane tradicionalna godišnja manifestacija okupljanja i druženja Zagončana, koja je uspostavljenja nakon proslave 150 godina postojanja Osnovne škole u Zagonima, koja je održana u septembru 2010. godine – ističu organizatori.

Iz Zavičajnog kluba Zagoni poručuju da se rezervacije mogu obezbijediti u Crkvi u Zagonima, kancelariji Zemljoradničke zadruge i kod pojedinih članova Kluba. Više informacija može se dobiti na telefon +387 (0)65 604 802 ili elektronskom poštom na e-mail: gantonic@gmail.com

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*