Home » Pčelarstvo » Savjetovanje pčelara u Banja Luci

Savjetovanje pčelara u Banja Luci

Zanimljiv skup

Zlatko Tomljenović

U subotu 30. juna o. g. na Šumarskom fakultetu u Banja Luci održaće se Savjetovanje pčelara Krajiške regije i Republike Srpske. Organizator je Udruženje pčelara “Nektar” iz Banja Luke, a suorganizator Savez udruženja pčelara Republike Srpske. Savjetovanje počinje u 11,00 sati.

Poslije otvaranja i pozdravnih riječi, na temu “Uzroci uginuća pčelinjih zajednica” govoriće Zlatko Tomljenović, doktor veterinarske medicine, stručni savjetnik za pčelarstvo Hrvatske iz Zagreba. Potom je na redu predavanje dr Nebojše Nedića, docenta na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. On će govoriti na temu „Pčelarenje u savremenim uslovima”.

Kako nas je informisao Sreto Smiljanić, predsjednik Udruženja pčelara „Nektar” iz Banja Luke, na Savjetovanju će o zakonskoj regulativi u oblasti pčelarstva govoriti kompetantno lice iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Poslije svih izlaganja, pčelari će moći da postaljaju pitanja i učestvuju u raspravi. Prisustvo Savjetovanju je besplatno, a lice za kontaktiranje je Sreto Smiljanić, mob. 065/205-171.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*