Home » Aktuelnosti » Dobro došli u Bjelovar

Dobro došli u Bjelovar

Bjelovarski sajam

Sajamske manifestacije u Bjelovaru imaju tradiciju dugu više od 500 godina. U ovom gradu su ponosni na tradiciju, ali gledaju u budućnost. Tokom godine ovdje se organizuju brojne sajamske manifestacije, a pažnju stanovništva iz ruralnih sredina sigurno će privući tri sajma koji se održavaju 26. i 27. maja na sajamskom prostoru Gudovac. To su 4. LOREKO – sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma, 4. SKOK – sajam konja i opreme za konje te 2. SPOREK – sajam sporta i rekreacije.

Ove godine na ovim sajmovima očekuje se preko 150 izlagača i oko desetak hiljada posjetilaca iz Hrvatske i zemalja okruženja.

Tematske cjeline kojima je LOREKO posvećen – lov, ribolov, ruralni turizam i ekologija u ovom trenutku su najznačajnije privredne djelatnosti koje postaju okosnica ukupnog razvoja Hrvatske. Sve što se može od proizvoda, usluga i novih tehnologija u ovim djelatnostima pronaći na hrvatskom tržištu predstaviće se na više hiljada kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog izložbenog prostora. Ovaj sajam će pratiti zanimljivi sadržaji koji će sigurno izazvati pažnju širokog kruga posjetilaca. To su, prije svega, stručni sadržaji vezani za lov, ribolov, prirodu, ekologiju i turizam, kao što su okrugli stolovi, predavanja, izložbe, takmičenja, od streljaštva i streličarstva do pripremanja lovačkog gulaša i ribljeg paprikaša. Sajam LOREKO će imati prodajni karakter u svim tematskim cjelinama, od opeme za lov i ribolov, najsavremenije opreme za zaštitu, prirodnu sredinu i raspolaganje otpadom te predstavljanje ponude ruralnog turizma i promocije izvornih hrvatskih proizvoda.

Zaljubljenici u konje imaće šta da vide i s pravom se očekuje da će biti oduševljeni grivastim ljepotanima.

Očigledno je da se radi o sajamskoj manifestaciji veoma interesantnoj za seosko stanovništvo. I starije i mlađe.

Dođite u Bjelovar!

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*