Home » Razno » Tucijada, parastos, pa zavičajno veče

Tucijada, parastos, pa zavičajno veče

U selu Zagonima kod Bijeljine

Crkva u Zagonima

Na Uskrs, u nedjelju 15. aprila, u selu Zagonima kod Bijeljine održaće se druga po redu manifestacija pod nazivom “Tucijada”. U porti mjesne crkve učesnici će se takmičiti za najtvrđe, a potom će se izabrati najljepše našarano jaje za koje će glasati svi prisutni učesnici ove manifestacije. Pobjednicima su obezbijeđene prigodne nagrade. Naravno, neće izostati roštilj i piće.

Organizator Tucijade u Zagonima je Zavičajni klub iz ovog sela. Na sastanku ovog kluba, koji je održan u nedjelju 25. marta, pored organizovanja ovog vaskršnjeg takmičenja bilo je riječi i o organizovanju pomena – parastosa poginulim borcima iz ovog sela. Predviđeno je da se pomen – parastos služi u subotu 21. aprila i to u 11 sati kod spomenika u Kovačićima i u 12 sati kod spomenika u Srednjim Zagonima.

Na sastanku je donijeta i odluka da se manifestacija “Zavičajno veče” ove godine održi 8. septembra. Do tada će se obaviti brojne organizacione pripreme sa ciljem da se obezbijedi masovnost i što bogatiji sadržaj ove manifestacije.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*