Home » Razno » Susreti puni uspomena

Susreti puni uspomena

Sjećanja

Ilija Stanković

U posavskom selu Obudovcu 31. avgusta 1969. godine u finalu Kupa “Zadrugara” igrali su domaćin “Crvena zvijezda” i “Kolektiv” iz Međaša. U spektakularnom ambijentu pred više od 3.500 gledalaca, pobjednik osmog finala bila je ekipa iz Obudovca. Poslije regularnog vremena i produžetaka bilo je 1:1, a poslije izvođenja  penala, popularni pehar  pripao je domaćinima. Slavlje u Obudovcu je trajalo do kasno u noć.

U crveno-bijelom dresu sa brojem osam tada je igrao Ilija Ico Stanković. Danas se rado sjeća mnogih detalja:

– Do finala eliminisali smo klubove iz Batkuše, Gajeva, Kruškovog Polja, Tišine, Ugljare i Crkvine. U finalu sa vrlo dobrom ekipom iz Međaša za 120 minuta igre bilo je 1:1, a onda prava drama – jedanaesterci. Bili smo bolji, svih pet penala pretvorili smo u golove – sjeća se Stanković.

Petko Bijelić

Prisjeća se i prve jedanaestorice: Bogdan Stojanović (igrač i trener), Joco Ostojić, Mićo Filipović, Niko Damjanović, Živan i Jovica Jovanović, Slobodan Živanović, Ilija Stanković, Fahrudin Ćoralić, Sailo Josić i Dušan Pavlović, a šansu da zaigraju dobili su i Ilija i Nedo Pavlović i Danilo Sofrenović.

– Za slavlje je pripremljeno 30 prasića i 20 jagnjadi, a pića – ko zna koliko – sjeća se Stanković.

Poslije 40 godina uspostavljeno je druženje s Međašanima. Svake godine igraju veterani iz ova dva sela. U Obudovcu su igrali 2009. i 2011, a u Međašima 2010. godine.

Među najzaslužnijim za ove susrete pune lijepih sportskih uspomena svakako je sadašnji presjednik kluba iz Obudovca Petko Bijelić, koji kaže da će ova lijepa tradicija potrajati još dugo godina.

Lj. Čordašević

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*