Home » Pčelarstvo » Podsticaji pčelarima za 2012. godinu

Podsticaji pčelarima za 2012. godinu

Drugi pišu: www.suprs.info

Dragocjena pomoć

Prošle nedjelje u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske održan je sastanak na kojem se raspravljalo o podsticajima poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju sela u 2012. godini. U radu ovog skupa učestvovao je i Radivoje Maksimović, predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske. Na sastanku se prezentovane aktivnosi našeg Saveza u toku 2012. godine i planovi aktivnosti u 2012. godini.

U radu ovog sastanka učestvovali su predstavnici Udruženja voćara Republike Srpske te Zoran Kovačević, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Milenko Obradović, direktor Agencije za agrarna plaćanja.

Kako smo saznali od gospodina Radivoja Maksimovića pčelarskom sektoru u Republici Srpskoj Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela u 2012. godini planirana je ista podrška kao i u minuloj 2011. godini.

Podjetimo se: prošle godine u okviru podrške proizvodnji i dohotku iz budžeta Republike Srpske obezbijeđeni su podsticaji za proizvodnju selekcionisanih matica i  za proizvdnju i uzgoj pčela (za pčelare koji su imali najmanje 50 košnica).  Podršku pčelarskom sektoru prošle godine obezbijedilo je i više lokalnih zajednica.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*