Home » Aktuelnosti » Dogovor o aktivnostima u idućoj godini

Dogovor o aktivnostima u idućoj godini

U selu Zagonima kod Bijeljine

Amblem zavičajnog kluba

U subotu 24. decembra o. g. u selu Zagonima kod Bijeljine održana je sjednica Upravnog odbora Zavičajnog kluba, na kojoj je analiziran rad Kluba u godini koja se bliži kraju. Tom prilikom je konstatovano da su uspješno realizovane planirane aktivnsoti za 2011. godinu. Okončan je postupak registracije Kluba, organizovana je “Tucijada” i održano “Zavičajno veče” te pomen – parastos poginulim borcima iz ovog sela, kako kod spomenika u Kovačićima tako i kod spomenika u Srednjim Zagonima.

Zavičajni klub Zagoni završio je  2011. godinu bez i najmanjih dogovanja tj. sa viškom prihoda nad rashodima.

Ovom prilikom donijeta je odluka da se dodijele prigodna priznanja za pomoć u radu Kluba Slavku Bašiću i Predragu Joviću, načelniku Odjeljenja za društvene djelatnosti, odnosno Odjeljenja za privredu i poljoprivredu u Administrativnoj službi opštine Bijeljina.

Gavrilo Antonić

Kako smo saznali od Gavrila Antonića, predsjednika Upravnog odbora Zavičajnog kluba Zagoni, dogovoreno je da se naredne godine organizuju tri manifestacije. Prva će biti “Tucijada 2012” u nedjelju 15. aprila, dakle, na Vaskrs kod Crkve u Zagonima. Biće to manifestacija takmičarskog karaktera na kojoj će se pored najuspješnijih nagraditi i najljepše našarano jaje.

Nadalje, u subotu 21. aprila održaće se pomen – parastos pred spomenicima poginulim borcima u Kovačićima i Srednjim Zagonima, a tokom ljeta i ove godine će se održati “Zavičajno veče”. Tačan datum i ostale pojedinisti vezane za ovo druženje mještana Zagona, koji žive u svom selu i raznim drugim krajevima, odrediće se naknadno.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*