Home » Razno » Jagode njeguju kožu

Jagode njeguju kožu

Za seoske domaćice

Prijatelj lica

I od same pomisli na sočne, svježe, crvene jagode kreće voda na usta, a mnoge seoske domaćice i ne slute da ova slasna voćka može da im bude od velike pomoći kada je u pitanju njega.

Za umorno lice – Jagode vraćaju svježinu i sjaj umornom licu i čiste kožu. Inhalirajte lice čajem od lipe ili kamilice, a kada se pore otvore stavite na njega kolutiće jagoda. Poslije 15 minuta isperite lice mlakom vodom.

Za masažu kože – Pomiješajte tri kašike ispasiranih jagoda sa kašikom mlijeka i jednim umućenim bjenacetom. Stavite masku na lice i držite je 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Za normalnu i suvu kožu – Izgnječite viljuškom nekoliko jagoda i pomiješajte sa jednom kašikom pavlake, tako da dobijete gustu smjesu. Stavite masku na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Smjesu skinite pomoću vate natopljene u mlijeko, pa lice operite mlakom vodom.

I još jedan savjet za riđokose. Žene sa crvenkastom nijansom kose, umjesto skupih pakovanja, mogu da vlasi nahrane voćem. Izgnječite pet-šest jagoda i pomiješajte sa dva decilitra soka od jabuke. Ostavite da djeluje na kosi oko 30 minuta, pa je operite neutralnim šamponom.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*