Home » Aktuelnosti » „Interagro“ – deseti put

„Interagro“ – deseti put

Međunarodni  sajam poljoprivrede u Bijeljini

Jubilej

U utorak 20. septembra na Agrotržnom centru „Knez Ivo od Semberije“ u Bijeljini svečano će biti otvoren deseti po redu Međunarodni sajam poljoprivrede „Interagro 2011“. Organizator ove sajamske manifestacije je Akcionarsko društvo „Grad“ Bijeljina, a pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Sponzori su Opština Bijeljina i Pavlović internacionalna banka a. d. Bijeljina.

Kako je najavio Predrag Mićić, direktor Akcionarskog društva „Grad“ Bijeljina, na Sajmu će se pojaviti preko 100 izlagača iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Poslije jednogodišnje pauze u okviru ove sajamske manifestacije organizovaće se i izložba stoke, koja, po pravilu, privlači veliku pažnju poljoprivrednika i drugih posjetilaca. Prošle godine Sajam je protekao bez izložbe stoke i to se pokazalo kao propust što se ove godine nije ponovilo. Jer, posjetioci Sajma uvijek najviše interesovanja pokazuju za izložbu stoke i izložbu poljoprivredne mehanizacije.

Programom Desetog međunarodnog sajma poljoprivrede „Interagro 2011“ u Bijeljini predviđene su brojne prateće manifestacije. Biće organizovano više naučno stručnih skupova, na kojima će se raspravljati o aktuelnim problemima agrara i mogućim rješenjima za njihovo prevazilaženje.

Prvi dan je posvećen ratarstvu i povrtarstvu, a drugog dana govoriće se o fondovima Evropske unije i dosadašnjim iskustvima i smjernicama za apliciranje ovim izvorima sredstava. Na tome će se angažovati Agrarni fond opštine Bijeljina. Treći dan Sajma je dan stočarstva. Biće to lijepa prilika da poljoprivrednici i drugi zainteresovani saznaju mnogo čega što ih interesuje od istaknutih univerzitetskih profesora iz oblasti stočarstva te predstavnika Agencije za uzgoj i selekeciju u stočarstvu Republike Srpske.

Na konferenciji za štampu, koja je organizovana povodom završetka priprema za početak desetog Međunarodnog sajma poljoprivrede, čulo se da Bijeljina ima namjere da „Interagro“ preraste u najkvalitetniju i najposjećeniju sajamsku manifestaciju ovog tipa u Bosni i Hercegovini.

Svečano otvaraje Sajma počinje u 11,00 sati.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*