Home » Aktuelnosti » Mljekare iz Bileće i Rudog okićene medaljama

Mljekare iz Bileće i Rudog okićene medaljama

Ocjenjivanje kvaliteta na Novosadskom sajmu

Najistaknutijim nagrade

Ocjenjivanje kvaliteta na Novosadskom sajmu uveliko je u toku. Za pojedine grupe proizvoda već su objavljeni rezultati. Među dobitnicima priznanja nalaze se i neke firme iz Republike Srpske.

U konkurenciji proizvoda od voća i povrća bijeljinski “Spektar drink” je dobio plaketu za kvalitet za visok kvalitet želiranih proizvoda. Još jedanput je potvrđen visok kvalitet proizvoda ove firme, koja se afirmisala kao izvoznik na mnoga tržišta širom svijeta.

Dvije mljekare iz Republike Srpske osvjetlale su obraz u konkurenciji proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva. Tako je Mljekara “Pađeni” iz Bileće dobila titulu “Šampion” za mladi kajmak, veliku zlatnu medalju za jogurt i zlatnu medalju za 20%-tnu pavlaku. Autoritativna komisija za ovu grupu proizvoda dodijelila je mljekari iz Bileća maksimalne ocjene za mladi kajmak i jogurt. Mljekara “Ćetković” iz Rudog dobila je veliku zlatnu medalju sa maksimalnom ocjenom za svoj proizvod “paprika u pavlaci”, a zlatnu medalju za jogurt.

Pekara “Sunce” iz Srpca, koja posluje u sastavu DOO “Grabovac” dobila je veliku zlatnu medalju za bijeli hljeb (maksimalna ocjena) i zlatnu medalju za domaći hljeb. Velika zlatna medalja pripala je Mlinu “Stojanović i sin” iz Bijeljine za namjensko brašno za kolače i peciva tip 400, koje je ocijenjeno maksimalnom ocjenom.

I u konkurenciji konditorskih proizvoda jedna zlatna medalja odlazi u Republiku Srpsku. Dobilo ju je DOO “Adria MM” iz Banja Luke za svoj proizvod “adriatik – kako krem za kolače”.

Ove godine je iznenađujuće mali broj firmi iz Republike Srpske prijavio svoje proizvode za ocjenjivanje. Tako, na primjer, u konkurenciji proizvoda od mesa nema nijednog proizvođača iz Republike Srpske. Da li je u pitanju visina naknade za ocjenjivanje proizvoda ili nezainteresovanost za ovaj vid marketinške promocije? Bilo da se radi o jednom ili drugom razlogu, ili možda nekom trećem, naše firme moraju prihvatiti činjenicu da se u marketing mora ulagati. Jer, u protivnom, drugi će ići naprijed i lakše dolaziti do kupaca. Konkurencija ne sjedi skrštenih ruku i pojavljuje se sa novim atraktivnijim proizvodima. Za tržišnu utakmicu valja biti spreman i svjestan da kupci i krajnji potrošači ne podcjenjuju priznanja sa sajmova kakav je Novosadski.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*