Home » Pčelarstvo » Dvije velike zlatne medalje idu u Republiku Srpsku

Dvije velike zlatne medalje idu u Republiku Srpsku

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Nagrada u pravim rukama

Približava se 14. maj kada je zakazan početak 78. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, jedne od najvećih sajamskih manifestacije ove vrste u Evropi. Kao i ranijih godina, prije otvaranja Sajma, izvršeno je ocjenjivanje proizvoda u više kategorija. Pažnju pčelarske javnosti privuklo je ocjenjivanje kvaliteta pčelinjih proizvoda što je i razumljivo jer priznanje sa Novosadskog sajma ima poseban sjaj.

Rezultati ocjenjivanja kvaliteta meda i drugih pčelinjih proizvoda su objavljeni i pčelarski sektor Republike Srpske ima razloga za zadovoljstvo. Autoritativna komisija za ocjenjivanje kvaliteta dodijelila je pčelaru Radivoju Maksimoviću iz Trebinja veliku zlatnu medalju hercegovački cvjetni med. Ocjena je bila maksimalna – 12. Dobitnik priznanja je aktuelni predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske.

Još jedna velika zlatna medalja stigla je u Republiku Srpsku. Dobitnik je Poljoprivredna škola iz Banja Luke za livadski med u pakovanju od 350 grama. Ocjena je, takođe, maksimalna – 12.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*