Home » Lov » Umjesto vuka – šakal!

Umjesto vuka – šakal!

Lovačke manifestacije

Domaćin za primjer

Tradicionalna lovačko-turistička manifestacija “Vučji dani na Ozrenu – 2011” održana je  jedanaesti put u organizaciji Lovačkog udruženja “Fazan” iz Doboja. Okupila je oko hiljadu lovaca iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne I Hercegovine. Ove godine manifestacija je imala medjunarodni karakter i trajala je tri dana. Lovci Lovačkog udruženja “Fazan” iz Doboja zaslužuju iskrene čestitke za uspješnu organizaciju.

Prvi dan ove manifestacije bio je edukativnog sadržaja. Predavanja na temu “Predatori – vuk i šakal” održali su prof. dr Zoran Ristić iz Novog Sada i dipl. ing. Rade Sofrenić, predsjednik LU “Fazan” iz Doboja. Ovaj skup je iskorišten i za upoznavanje sa novim pravilnikom o prebrojavanju divljači.

Drugi dan je bio u znaku lova na vuka na planini Ozren. Iako je doček bio postavljen na dužini od 22 kilometra, a u obruču je bila povšina od oko sedam hiljada hektara, vukovi su uspjeli da se izvuku. Dva vuka su naprosto ispred nosa jednog od lovaca uspjeli da se izvuku iz obruča. Poslije lova uslijedio je zajednički ručak, popularna tombola i nezaboravno druženje. Još jedanput se potvrdilo da ovakve manifestacije  imaju više turistički nego lovački karakter. Jer, lovačko druženje na Ozrenu, prekrasna priroda, nova poznanstva i prijateljstva su razlozi da se ovdje dođe i uživa u gostoprimstvu Dobojlija.

Trećeg dana je organizovan lov na šakale. Ovaj predator je sve prisutniji na području Doboja. Lovilo se na Trebavi i posrećilo se lovcu Momi Paukoviću, koji je odstrijelio jednog šakala.

Ozrenska lovno-turistička manifestacija “Vučji dani na Ozrenu” obogaćena je ove godine prvi put i takmičenjem u pripremanju lovačkog paprikaša.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*