Home » Stočarstvo » Nagradni konkurs za mlade istraživače

Nagradni konkurs za mlade istraživače

Prilika za mlade stručnjake

Kako nas je obavjestio gospodin Miljan Erbez, internet portal www.stocarstvo.rs.ba poziva mlade istraživače mlađe od 30 godina da šalju radove iz oblasti stočarske proizvodnje. Izuzev ograničenja u godinama, uslov za nagrađivanje je i da istraživači moraju biti državljani Bosne i Hercegovine. Radovi istraživača iz drugih krajeva nisu u konkurenciji za nagrade, ali će biti objavljeni u žurnalu Stočarstvo u kategorijama profi i mladi istraživači. Nagrade su novčane, a iznose 100 KM za prvo, 75 KM za drugo mjesto, a svi koji budu rangirani od treće do sedme pozicije će dobiti po 50 KM. Konkurs je otvoren do 1. maja, a o detaljima se možete informisati na pomenutoj adresi.

Facebook Komentari

4 komentara

  1. Prava stvar! Treba nauku gurati i van fakulteta, na kojima je ionako slaba. Samo naprijed!

  2. Odlicna inicijativa, za svaku pohvalu! Svaki vid podsticaja nauci je dobrodosao, narocito u segmentu poljoprivrede koja treba da bude oslonac razvoja nase ekonomije.

  3. E sad je trenutak istine!
    Imamo li ili ne mlade istraživače? Imamo li ili ne budućnost u poljoprivredi?

  4. Bilo bi dobro da diplomski radovi studenata poljoprivrede budu dostupni preko interneta. Poslije diplomiranja oni ostaju u arhivi fakulteta i njihova funkcija je uglavnom da se diplomira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*