Home » Aktuelnosti » Nezapamćena poplava u Semberiji

Nezapamćena poplava u Semberiji

Poplavljeni Popovi

Obilne kiše su prouzrokovale velike poplave širom Bosne i Hercegovine, ali i Srbije i Crne Gore. U BiH su ugrožena područja u opštinama Trnovo i Ilidža, veći broj hercegovačkih opština, kao i sve opštine u donjem toku Drine. Ipak, najkritičnije stanje je u Semberiji gdje Drina, ali i Sava izazivaju ogromne materijalne štete.

U opštini Bijeljina su najugroženiji Dvorovi, Dazdarevo, Kriva Bara, Dijelovi, Popovi, Amajlije, Triješnica, Gojsovac, Brodac, Velino Selo, Ostojićevo, Trnjaci i Balatun kao i etno-selo Stanišić. Iz najugroženijih područja je evakuisano preko 800 ljudi, a angažovani su ronioci i vojska, a u pripravnosti su i predstavnici Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske koji bi reagovali u slučaju eventualnih zaraznih oboljenja.

Snadbijevanje strujom, vodom i osnovnim životnim namirnicama je izuzetno otežano. Poštovani čitaoci, ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, bilo kakva pomoć je dragocjena. Za one koji žele da pošalju materijalnu pomoć brojevi računa su:555-110-10103017-17 devizni račun Nova Banka AD Banjaluka i 555-001-01777777-86 Nova Banka za KM.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*