Home » Aktuelnosti » Medalje za stočarsku elitu

Medalje za stočarsku elitu

Na devetom međunarodnom sajmu „Interagro“ u Bijeljini

Poslije jednogodišnje pauze, organizovana je izložba stoke, na Devetom međunarodnom poljoprivrednom sajmu „Interagro 2010“ u Bijeljini. Kao i ranijih godina, živi eksponati su privukli najviše pažnje posjetilaca ove već tradicionalne sajamske manifestacije. Pored stočara iz Semberije i Posavine veoma lijep utisak ostavila su i grla iz brdsko planinskih krajeva, sa područja opština Šekovići i Srebrenica.

Sponzori izložbe stoke bili su DOO „Patent CO“ iz Laktaša i DOO „Rakić komerc“ iz Batkovića kod Bijeljine.

Slaviša Marinković iz Bijeljine je nagrađen za izložene kuniće, a Zoran Mandić, takođe iz Bijeljine, za plovnu živinu. Ugledni odgajivač ukrasne živine Boro Simić iz Kojčinovca kod Bijeljine još jedanput je potvrdio visoku vrijednost svojih zlatnih jarebičarki, srebrnih jarebičarki, zlatnih orpingtona, austrolopa, šaboa, feniksa i bantama i svoju bogatu kolekciju  obogatio i priznanjem sa ovogodišnje sajma u Bijeljini.

Novo priznanje - Vojin Đurić

Nikola Đorđić i Siniša Glišić, oba iz Šekovića, nagrađeni su za kolekcije izloženih ovaca, a bronzana medalja za pripodne ovce pripala je Edhemu Omeroviću iz Male Daljegošte kod Srebrenice. Srebrenom medaljom okitile su se ovce Milorada Kozomare iz Bijeljine, a najsjajnija zlatna medalja pripala je ovcama rase „il de frans“ koje je izložio Predrag Jeftić iz Skelana kod Srebrenice. Priznanje za šampionsku kolekciju pripalo je Nikoli Miloševiću iz Bijeljine, a ovogodišnji „šampion sajma“ bio je ovan poznatog uzgajivača stoke iz Betnja kod Šekovića – Vojina Đurića.

Izložene svinje su bile izvanredne i plijenile su pažnju posjetilaca sajma. Bronzana medalja je pripala nerastu Jovice Novakovića iz Velike Obarske kod Bijeljine, srebrna kolekciji nazimica Miodraga Pravdića iz Donjeg Broca kod Bijeljine, a zlatna kolekciji svinja Radovana Ivaniševića iz Ostojićeva kod Bijeljine. Priznanje za šampionsku kolekciju svinja ove godine dobio je Žiko Bakajlić iz Gornje Čađavice kod Bijeljine. „Šampion sajma“ u svinjogojstvu je nerast rase „pjetren“ Poljoprivrednog dobra „Semberija“ Bijeljina.

DOO „GOLD MG“ iz Donjeg Žabara je dobitnik priznanja za izvanrednu kolekciju izloženih simentalaca. Bronzana medalja za junice simentalske rase pripala je Radislavu Stanojloviću iz Amajlija kod Bijeljine, srebrna Ostoji Nikoliću iz Batkovića kod Bijeljine (izlagao rase simentalac i holdštajn), a zlatna Poljoprivrednom dobru „Semberija“ Bijeljina za kolekciju križanaca. Šampionsku kolekciju junica imao je Drago Tomić iz Amajlija, a Vićo Simić iz Vršana kod Bijeljine je imao junicu koja se okitila titulom „šampionka sajma“.

Facebook Komentari

One comment

  1. djuricu svaka cast samo napred,vidimo se ako bog da uskoro gore….Milenko Djuric xaxaxa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*