Home » Pčelarstvo » Treći sajam meda u Kneževu

Treći sajam meda u Kneževu

Marinko Čelić

U četvrtak, 19. avgusta, Udruženje pčelara “Kneževo” iz Kneževa, sada već tradicionalno, organizuje treći po redu Sajam meda i pčelarstva. U prvom planu će biti ekološko pčelarstvo za koje ovaj kraj ima idealne uslove, ali ovo neće biti samo praznik pčelara nego će se istovremeno održati i izložba gljiva i ljekovitog bilja pa je to dovoljna pozivnica da se prisustvuje ovoj svetkovini u slavu prirode i zdravog života.

U okviru pratećih sajamskim sadržaja održaće se okrugli sto na temu “Ekološko pčelarenje”. Uvodnu riječ na ovom skupu imaće Radenko Reljić, profesor i pčelar iz Kneževa. Očekuje se da će u radu okruglog stola pored ljudi od struke učestvovati i pčelari praktičari, čija iskustva uvijek dobro dođu.

- Pored pčelara iz našeg kraja, očekujemo učešće na Sajmu i pčelara iz susjednih udruženja. Uputili smo im pozive i nadamo se da će biti naši gosti i svojim učešćem uveličati našu pčelarsku manifestaciju. Inače, Sajam organizujemo uz veliku podršku Međunarodne organizacije “World Vision”, koja se uveliko angažuje na realizaciji programa “Razvoj pčelarstva u sjeverozapadnoj Bosni”. Koristim i ovu priliku da im se najsrdačnije zahvalim na podršci koju smo dobili – rekao nam je Marinko Ćelić, predsjednik Udruženja pčelara “Kneževo” iz Kneževa.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>