Home » Aktuelnosti » Finale u Šamcu

Finale u Šamcu

Lovno streljaštvo

Na vatrenoj liniji

Finale kupa Republike Srpske u gađanju pokretnih meta – glinenih golubova, deveto po redu, održaće se 3. i 4. septembra u Šamcu. Grad domaćin je već obavio sve potrebne pripreme tako da nema bojazni da bi organizacija takmičenja mogla da zataji.

Prvog dana je službeni trening, a sutradan zvanično takmičenje. U Šamcu će se održati i sjednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske.

Titulu ekipnog prvaka brani Lovačko udruženje „Kozara“ iz Laktaša. Na vatrenoj liniji naći će se ukupno 18 ekipa. Pored lovaca iz Laktaša, pravo učeća na finalu izvorile su po dvije ekipe lovačkih udruženja „Borik“ iz Prnjavora i „Motajica“ iz Dervente. Ostali učesnici u ekipnoj konkurenciji su lovačka udruženja: „Fazan“ iz Doboja, „Vučjak“ iz Broda, „Fazan“ iz Šamca, „Semberija“ iz Bijeljine, „Partizan“ iz Donje Trnove, „Majevica“ iz Lopara, „Podrinje“ iz Janje, „Leotar“ iz Trebinja, „Prepelica“ iz Berkovića, „Jelen“ iz Kozarske Dubice, te po jedna seniorska i juniorska ekipa sa područja Birčanske regije.
U pojedinačnoj konkurenciji takmičiće se 18 lovaca koji su bili najuspješniji na predtakmičenjima. Titulu prvaka Brani Mladen Simić iz ekipe „Semberija“ Bijeljina.

Milo Mitrović

– Pripreme za finalno takmičenje teku prema planu – rekao nam je Milo Mitrović, predsjednik Komisije za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Republike Srpske. – Grad domaćin će učiniti sve da nam ovo takmičenje ostane u prijatnom sjećanju. Mi lovci znamo da napravimo atmosferu i s pravom se nadam da će to biti jedno nezaboravno lovačko druženje. Punih devet godina traje ovo takmičenje i, slobodno se smije reći, da je dalo veliki doprinos unapređenju lovnog streljaštva u Republici Srpskoj. Lovački savez Republike Srpske je nama entuzijastima uvijek pružao materijalnu podršku tako da sve teče kako treba. Ponosni smo što nikada nismo imali ni najmanji incident na takmičenjima, a posebnu pažnju poklanjamo bezbijednosti. Svim učesnicima finala u Šamcu želim bistro oko i dobar pogled!

**************
Da se podsjetimo

DOSADAŠNJI POBJEDNICI

EKIPNO: 2002. godine – Rudar, Ugljevik, 2003. – Kozara, Laktaši, 2004 -. – Fazan, Doboj, 2005. – „Semberija“ Bijeljina, 2006. – „Semberija“ Bijeljina, 2007. – Majevica, Lopare, 2008. – „Partizan“ Donja Trnova i 2009. – Kozara, Laktaši.
POJEDINAČNO: 2002. – Darko Malinić, Laktaši, 2003. – Đuro Jeftić, Bijeljina, 2004. – Dragan Đuričić, Doboj, 2005. – Darko Malinić, 2006. – Mladen Simić, Bijeljina, 2007. – Dragan Kelečević, Laktaši, 2008. – Mladen Simić, Bijeljina i 2009. – Mladen Simić, Bijeljina.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*