Home » Uvodnik » Danas nam je divan dan…

Danas nam je divan dan…

Osvrt i pogled u budućnost

Mali jubilej

Prvog septembra prošle godine je na ovom portalu objavljen prvi tekst kojim smo poželjeli dobrodošlicu našim čitaocima. U međuvremenu smo naučili poravnavati tekst i još neke druge stvari, i sajt, koji je prvenstveno zamišljen kao mjesto gdje će se čuti za izdanja preduzeća „BizNis klub“ (vrlo brzo je prevazišao prvobitnu funkciju) je rastao. Prvih pola godine smo imali po 200-300 posjetilaca na mjesečnom nivou, a sada nam je to dnevni prosjek pa po izvještaju na sajtu Alexa i dalje imamo tendenciju konstantnog napretka i već smo se svrstali među posjećenije sajtove regiona iz ove oblasti, a samo u posljednjih mjesec dana su nas posjetili naši ljudi iz 45 zemalja, a poseban pozdrav šaljemo našim čitaocima iz Benina, Albanije, Iraka, Surinama, Dominikanske Republike, Gruzije…

Od osnivanja je orijentacija sajta bila da dominiraju originalni tekstovi i da se copy/paste svede na minimum. Tu originalnost je prepoznao i najveći svjetski pretraživač google i naš sajt je ocjenio sa četvorkom kojom se naročito ponosimo jer je ona nedostižna i za mnogo veće, skuplje i posjećenije sajtove od našeg. Tekstovi sa našeg sajta se sve više citiraju i nadamo se da će se taj trend i nastaviti u budućnosti.

Naš mali sajt čine dva čovjeka, ali i veliki broj saradnika. Prije svega valja pomenuti Nenada Novakovića koji je zaslužan za izgled sajta i sve tehničke novine kojim obradujemo naše posjetioce. Takođe, zahvaljujemo i svim drugim saradnicima koji su nam pomogli sa tekstom, slikom, informacijom. Kad bi ih redom nabrajali trebalo bi dosta prostora i vremena pa ćemo im samo zahvaliti. Nažalost, neki od njih nisu više među živim, pa je ovo mjesto gdje ćemo se još jednom odati poštu Miroslavu Danojeviću i Miroslavu Farkašu koji su nas prerano napustili.

Hvala i svim našim čitaocima, posebno onim koji su nas kontaktirali i onim koji su nas hvalili. Na sreću, kritika je bilo manje, a na jednu koju smo dobili sada dajemo odgovor. Istina je da su ovo teške godine i da je kriza u svim oblastima, u poljoprivredi posebno. Naš sajt ne zanemaruje krizu niti gleda na poljoprivredne aktuelnosti kroz ružičaste naočare niti želi bilo koga obmanuti da je hljeb seljaka lak. Mi samo želimo da pozitivističkim stavom istaknemo ljude koji rade i uvode novine u svoju proizvodnju, koji se bore u ovim teškim vremenima, koji imaju uspjeh ili da im damo podršku da nastave pravim putem do uspjeha. Samo to i ništa više.

U sljedećoj godini očekujemo da i dalje rastemo u skladu sa budžetom kojim raspolažemo. Nadamo se još ponekoj novini i daljem napretku. Trenutna pozicija je dobra, naši tekstovi su odlično pozicionirani na pretraživačima pa ovaj tekst koristimo i da pošaljemo poziv zainteresovanim vlasnicima firmi ili gazdinstva za promotivne tekstove koje bi postavili na ovo ili neko drugo istaknuto mjesto na našem sajtu. Svima ostalim želimo da nas što češće posjećuju i da svaki put pročitaju nešto korisno i zanimljivo.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*