Home » Aktuelnosti » Pomoć iz zemlje izlazećeg sunca

Pomoć iz zemlje izlazećeg sunca

Pomoć prijatelja

Agencija za međunarodnu saradnju „Džajka“, koju je osnovala vlade Japana, angažuje se na razvoju poljoprivredne proizvodnje u selima opštine Srebrenica. Neki projekti su već uspješno realizovani i oni bi trebali da ubrzaju ruralni razvoj ovog brdsko-planinskog područja. Jedan od projekata je „Izgradnja povjerenja i razvoj zajednice kroz poljoprivredne aktivnosti“ kroz koji je do sada uloženo oko 650.000 evra za razvoj opštine Srebrenica.

Ovaj projekat se realizuje u dvije faze na području dvanaest mjesnih zajednica. Samo na području Skelana, nerazvijenog mjesta na obali Drine, obezbijeđeno je oko 40.000 sadnica raznih vrsta voća i 160 plastenika za proizvodnju povrća i jagodičastog voća. te šampinjona i ljekovitog bilja.

Od poljoprivredne mehanizacije nabavljena su tri traktora sa priključnim poljoprivrednim mašinama, zatim sušara za ljekotvito bilje i mješaona stočne hrane.

Čelnici opštine Srebrenica ocjenjuju da je projekat „Džajka“ već dao značajne efekte na unapređenju poljoprivredne poizvodnje i revitalizaciji sela srebreničke opštine.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*