Home » Aktuelnosti » Najveće priznanje Tomislavu Živanoviću

Najveće priznanje Tomislavu Živanoviću

Dani maline 2010. u Bratuncu

Bratunac - domaćin za primjer

Prvi u seriji poljoprivrednih sajmova u Republici Srpskoj pa i cijeloj Bosni i Hercegovini održan je u Bratuncu posljednjih dana juna. Bio je te peti po redu Međunarodni sajam poljorpivrede, prehrambene industrije i turizma „Dani maline 2010“. Okupio je oko 80 izlagača iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a na svečanom otvaranju govorili su Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac i Bojan Kovačević, predstavnik UNDP-a.

Područje opštine Bratunac spada u red regiona sa velikom zastupljenošću malina u ukupnoj poljoprivrednoj proizvodnja i sasvim je razumljivo da se manifestacija u čast ovog jagodičastom voća održava baš u ovom lijepom gradiću na obali Drine. Cilj ove sajamske manifestacije je unapređenje poljoprivredne proizvodnje, koja ima značajno mjesto u strategiji razvoja opštine.

U ovom kraju u velikoj mjeri se angažovala međunarodna organizacija UNDP podržavajući razvoj poljoprivredne proizvodnje ovog kraja, kako bi seoska domaćinstva živjela od svog rada.

– Organizovanje sajma u Bratuncu znatno je doprinijelo razvoju poljoprivredne proizvodnje i nadamo se da će naši poljoprivrednici zahvaljujući ovakvim manifestacijama i stručnim predavanjima, osavremeniti svoju proizvodnju, koja je u mnogim domaćinstvima od dopunske prerasla u osnovnu djelatnost – naglasio je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac na svečanom otvaranju Sajma.

Za najboljeg proizvođača malina proglašen je Tomislav Živanović iz Bratunca. Njemu je pripala diploma i novčana nagrada u visini od 700 konvertibilnih maraka.

Sajam je organizovala Administrativna služba opštine Bratunac uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srspke te nekoliko međunarodnih organizacija koje su angažovane na poslovima unapređenja poljoprivrede.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*