Home » Pčelarstvo » Miroslav Farkaš

Miroslav Farkaš

U spomen

Miroslav Farkaš

Pčelarstvo u Hrvatskoj, ali i u cijelom regionu je 19. jula zatekla tužna vijest. Preminuo je Dr Miroslav Farkaš. Rođen je 22. septembra 1956. godine. Po struci je bio stomatolog, ali je imao dvije ljubavi – pčelarstvo i fotografiju. Ove dvije ljubavi je često kombinovao pa je kao rezultat toga iza sebe ostavio veliki broj fascinantnih fotografija iz oblasti pčelarstva. Posljednjih godina je dosta energije trošio na osnivanje i održavanje jednog od najljepših i najinformativnijih pčelarskih sajtova ne samo kod nas www.pcelinjak.com na kome je okupljao veliki broj ljubitelja pčelarstva sa Balkana, a na kom su posebno mjesto zauzimale njegove fotografije.  Pomogao je i naš sajt sa nekoliko izuzetnih tekstova. Smrt Miroslava Farkaša predstavlja veliki gubitak za porodicu, prijatelje, pacijente i pčelare.

I za kraj jedan citat: „Ako tamo gdje ste, ima koja pčela, sad znamo da je u sigurnim rukama“.

Facebook Komentari

7 komentara

 1. Vrlo tuzna vest…

 2. Veliki prijatelju pocivaj u miru i neka ti je laka zemlja.
  Branislav Antic,Nis,Srbija.
  Saucesce porodici.

 3. Naši stari davno su rekli: „Nije se rodio, rodiće se i umrijeće!“ Izražavam ljudsko saučešće, a njegovima želim isto što i svojoj porodici. A i šta je naš život – sve gubitak do gubitka i poneka varka.

 4. Hrvoje Maric

  Veceras sam saznao da dr. Farkas…… Miro…. vise nije s nama.
  Utučen sam..
  Trazim po internetu vise informacija sto se tocno dogodilo.
  Zao mi je da nisam u mogućnosti biti sutra u Zagrebu i osobno mu odati počast.
  Dragi prijatelju,sta reci sada…neka ti je laka zemlja i pocivaj u miru.
  Duboka sućut porodici Farkas.

 5. Bio sam sa njim dobar prijatelj,dosta svog znanja o pčelarstvu mogu zahvaliti njemu.Veči broj knjiga koje mi je dao da kopiram su iz njegove biblioteke.Bio je veliki i nesebični pčelar i prijatelj svakom ko je tio njegovo prijateljstvo.Stoga se nadam da tamo negdje daleko, sada sa pčelarima koji su i prije otišli.Čuvaju pčele i uživaju u njihovom društvu.
  Miro uvjek češ biti sa nama,jer čemo stalno pričati o tvojim djelima.
  HVALA TI.

 6. Veliki čovjek, iznimnog znanja stomatologije i pčelarstva, pacijenti su ga obožavali i ostali mu vjerni godinama jer je za svakog našao vremena i s velikom ljubavlju radio svoj posao čak i kad ga je bolest već potpuno obuzela, nadam se da je bar dio svog znanja prenio kćerima koje su odlične studentice stomatološkog fakulteta u Zagrebu i koje će poči nadam se njegovim stopama..počivao u miru prijatelju…Vrlo tužna vijest za sve nas koji smo te poznavali..vrlo tužna..

 7. Branislav Vešović

  Dugo nisam bio u kontaktu sa Mirom i tek sam sad saznao za vest koja me je šokirala. Nezaboravne dane sam proveo sa Mirom i njegovom Edis u Sarajevu. Nažalost curicama ne znam ni imena, ali znam da su imale izuzetnog oca koji me je naučio mnogim dobrim stvarima u životu. Naše zajedničke slike mogu da vide na mom profilu na fejsbuku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*