Home » Pčelarstvo » Druženje pčelara na Ozrenu (1)

Druženje pčelara na Ozrenu (1)

U petak 16. jula

Nebojša Andrić

Udruženje pčelara „Petrovo“ iz istoimenog mjesta na Ozrenu organizovaće u petak 16. jula o. g. druženje pčelara kod šumarske kuće na planini Ozren. Pored svojih članova, druženju će prisustvovati i više gostiju. Ovo je treći put da se pčelari na ovaj način okupljaju i druže. To je prilika za upoznavanje i razmjenu iskustava.

– U našem udruženju smo u posljednje vrijeme pokrenuli nekoliko vrijednih aktivnosti. Posebnu pažnju poklanjamo podmlađivanju članstva. U tome nam značajnu pomoć pruža i jedna međunarodna organizacija za ekonomski razvoj iz Kanade. Na našem druženju na Ozrenu među gostima će biti i pedstavnik te organizacije. Inače, naš kraj ima sve uslove za razvoj pčelarstva i s pravom se nadam da će u vremenu koje dolazi broj pčelara i broj pčelinjih zajednica biti sve veći – rekao nam je Nebojša Andrić, predsjednik Udruženja pčelara „Petrovo“ iz Petrova.

Učesnici druženja pčelara na Ozrenu, koje počinje u 14 sati,  posjetiće neke pčelinjake u ovom kraju.

Svakako treba naglasiti da se u Karanovcu kod Petrova od 2003. godine nalazi Selekcijski centar za proizvodnju selekcionisanih matica medonosne pčele Apis mellifera carnika.

Kako je prošlo druženje možete pogledati ovdje.

Facebook Komentari

2 komentara

  1. dobro je samo je druženje već treću godinu zaredom
    pozdrav Nebojsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*