Home » Lov » Bijeljina i Mladen Simić pobjednici

Bijeljina i Mladen Simić pobjednici

Lovno streljaštvo

Trofej u pravim rukama - Mladen Simić

Lovci „Semberije“ iz Bijeljine, „Partizana“ iz Donje Trnove i „Majevice“ iz Lopara predstavljaće regije „Semberija-Majevica“ i „Birač“ na Finalu kupa Republike Srpske koje će se 4. septembra ove godine održati  u Šamcu. Streljačke ekipe ova tri lovačka udruženja pokazale su najviše (ali ni sportsku sreću ne treba podcijeniti) u ovogodišnjem  predtakmičenju koje je okupilo 11 ekipa. Po dvije ekipe imala su lovačka udruženja iz Bijeljine, Donje Trnove i Vlasenice, a po jednu lovačka udruženja iz Lopara, Janje, Crnjelova, Broca i Kozluka.

Pobjedničku ekipu iz Bijeljine sačinjavali su Mladen i Dragiša Simić i Milisav Đorđić.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Mladen Simić, prošlogodišnji prvak Republike Srpske. Na finale u Šamcu pored njega putovaće još Miladin Stjepanović (LU „Podrinje“ Janja), Ljubiša Ilić (LU „Golub“ Brodac) i Aleksa Mitrović (LU „Partizan“ Donja Trnova).

Ovogodišnje predtakmičenje je proteklo u najboljem redu i regularnosti. Lovci su se pokazali svoje strreljačke sposobnosti na strelištima u Loparama, Vlasenici i Popovima kod Bijeljine. Posljednja „runda“ u Popovima (pucalo se u nedjelju 27. juna) bila je u znaku  lovaca iz Donje Trnove. Njihova prva ekipa osvojila je prvo, a druga ekipa treće mjesto. Ekipa „Bijeljina 2“ zauzela je drugo mjesto.

Nepogrešivi Marko Marinković

U pojedinačnoj konkurenciji zablistao je mladi Marko Marinković koji je od mogućih 25 imao svih 25 pogodaka. To se veoma rijetko događa i to je jedini takav rezultat u dosadašnjem toku ovogodišnjeg takmičenja. Imajući u vidu da se radi o takmičaru koji je tek navršio 18 godine s pravom se smije reći da njegovo vrijeme tek dolazi. Drugo je bio Mladen Simić, a treći Veljko Mitrović.

Po završetku takmičenja u Popovima (organizacija odlična), u ime organizatora takmičenja pehare i medalje najuspješnijima uručili su Vlado Simić i Milo Mitrović, entuzijasti  koji godinama nose organizaciju  ovog takmičenje. Oni su uručili zahvalnice i većem broju institucija i pojedinaca koji su pomogli organizaciju takmičenja.

************

KONAČAN PLASMAN

Ekipno: 1. LU „Semberija 1“ Bijeljina 177 pogodaka, 2. LU „Partizan 1“ Donja Trnova 172, 3. LU „Majevica“ Lopare 165, 4. LU „Podrinje“ Janja 164, 5. LU „Partizan 2“  160, 6. „Semberija 2“ 158, 7. LU „Crnjelovo“ 151, 8. LU „Golub“ Brodac 147, 9. LU „Soko“ Kozluk 95, 10. LU „Birač 1“ 69 i 11. „LU „Birač 2“ 65 pogodaka.

Pojedinačno: 1. Mladen Simić (LU „Semberija 1“) 91 pogodak, 2. Miladin Stjepanović (LU „Podrinje“) 84, 3. Ljubiša Ilić (LU „Golub“) 80, 4. Aleksa Mitrović („Partizan 1“) 78, 5. Veljko Mitrović  („Partizan 1“) 77, 6. Marko Marinković („Partizan 1“) i 7. Milisav Đorđić („Semberija 1“) po 76  itd.

************

Priznanja za pomoć u organizaciji takmičenja dobili su:  Miloš Gajić, Miladin Stjepanović, Mile Marinković, Milada Maksimović, Milo Mitrović, DOO „Spektar drink“ Bijeljina, DOO „Leder“ Bijeljina, Mile Klještanin, Zdravko Ilić, Miodrag Kuđić, Mićo Bešlić, Lovačko udruženje „Semberija“ – Sekcija Popovi, Dragomir Tešanović, Nenad Stanković, Nemanja Klještanin,  Đorđe Aleksić, te lovačka društva iz Broca, Janje, Kozluka, Crnjelova,, Vlasenice i dr.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*