Home » Pčelarstvo » Veliki uspjeh pčelarskog centra „Batinić“

Veliki uspjeh pčelarskog centra „Batinić“

Nagrada u pravim rukama

Na ovogodišnjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, 77. po redu, veliki uspjeh postigao je i Pčelarski centar „Batinić“ iz Sokoca. Vlasnik ove firme je ugledni pčelar Dragan Batinić. On i njegova supruga, koja je inženjer tehnologije po profesiji, proizvode veliki broj pretapata na bazi pčelinjih proizvoda i po tome su postali prepoznatljivi.

Komisija za ocjenjivanje kvaliteta pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo Novosadskog sajma dodijelila je Pčelarskom centru „Batinić“ iz Sokoca jedno od vrhunskog priznanja – pehar Novosadskog sajma za visok kvalitet kozmetičkih preparata na bazi pčelinjih proizvoda. Najsjajnija medalja – velika zlatna dodijljena je za melem za psorijazu, ekcem, herpes, lišaj i sva druga zapaljenja kože u pakovanju od 50 grama. Ovaj proizvod Batinića dobio je maksimalnu ocjenu. Zlatne medalje pripale su melemu za sinuse i bronhitis, losionu za kosu i propolis spreju s ljekovitim biljem, a srebrene kremi za pete u laktove i kremi protiv bora. Ocjenjivanje kvaliteta obavila je komisija sastavljena od eminentnih stručnjaka: predsjednik je bio prof. dr Mića Mladenović sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, a članovi dr Nebojša Menković iz Instituta za ljekovito bilje „Josif Pančić“ u Beogradu i mr Goran Mirjanić sa Poljoprivrednog fakulteta u Banjoj Luci.

Dragan Batinić, pćelar iz Sokoca, spada u red najuspješnijih u Republici Srpskoj. On na najljepši način dokazuje da se od pčelarstva i u našim uslovima može lijepo živjeti. Pčelari sa Dadan Blatovim košnicama, puno radi, stručno se usavršava, proširuje svoja znanja i stalno nudi na tržištu nove kombinacije na bazi pčelinjih proizvoda. Specijalizovao se za kombinacije ljekovitog bilja i pčelinjih proizvoda.

Podromanija, gdje su smještene pčele Batinića, mjesto je kao stvoreno za pčelarenje. Ima dosta medonosnog bilja, a posebno je bogata livadska paša. Sve je to ljekovito bilje od kojeg se dobija kvalitetan i ljekovit med. Četinarske šume su takođe dobra pčelinja paša. U takvim uslovima nema potrebe da se pčele sele.

Na mnogim sajmovima i izložbama širom država nastalih na pordučju bivše Jugoslavije Dragan Batinić je dobio brojna priznanja, ali i u mnogim evropskim centrima. Njegovi proizvodi mogu se naći i u prodavnicama zdrave hrane u Štokholmu. Očigledno da su najnovija priznanja Novosadskog sajma stigla u prave ruke.

Facebook Komentari

8 komentara

  1. Zna li neko da mi kaze kako da porucim njihove proizvode? Imaju li mail?

  2. Probajte putem telefona +387 57 44 44 52

  3. E mail d.batic@spinter.net
    Telefon 0038757444452, Mobilni 0038765905897

  4. Za Crnu Goru :))) Poz…

  5. +382 69 557 967 CG

  6. ima proizvoda u soko banji na tezgi kod miloseve kade!!

  7. zna li neko da mi kaze koje su cijene tih proizvoda i da li su skupi.Interesuje me preparat za jacanje korijena kose

  8. Imate predstavnika za Srbiju. Kontakt telefon +38165/43-92-027

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*