Home » Pčelarstvo » Pčelarenje je ljubav

Pčelarenje je ljubav

Predstavljamo knjigu:

PČELARSTVO Ilustrovani priručnik za početnike, Sarajevo, 2010. godine

Autor Rajko Radivojac

Malo je stručne pčelarske literature na bosansko-hercegovačkim prostorima. Pojavljivanje svake nove knjige, godišnjaka, časopisa ili lista predstavlja istinski događaj. Jedan takav događaj došao je kao osvježenje na početku ovogodišnjeg ljeta. Pred sudom čitalaca pojavio se ilustrovani priručnik za početnike koji će sigurno dobro doći i nešto iskusnijim pčelarima za „obnavljanje gradiva“. Autor je Rajko Radivojac,  predsjednik Udruženja pčelara „Prva pčela“ iz Prijedora, recenzent dr Rodoljub Živadinović,  predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije, a izdavač DOO Revije press – BH pčelar iz Sarajeva.

Čitajući ovu knjigu na nešto preko 120 strana B-5 formata lako je zaključiti da je pisana iz duše i da joj je autor lice u čijim žilama teče pčelarska krv.  On se nesebično trudio da što više akumuliranog pčelarskog znanja i iskustva prenese na mlade pčelare ili one koji će to tek postati. S pravom se smije tvrditi da je u tome u potpunosti uspio.

– Autor je rešio da vam ukrade srce i pre nego što knjigu pročitate do kraja. Da vas nauči da volite prirodu. Kad pročitate ovu knjigu, prvo što će vam pasti na pamet jeste da nabavite još jednu sličnu, obimniju i kompleksniju. Ali, kada sve druge knjige budete pročitali, vidjećete da je autor u ovoj već sve to napisao, samo vi niste odmah razumeli. Pčelarenje je ljubav koja koristi posao da bi se ostvarila. Autor je tako napisao bukvalno sve, a u malo reči. Razloge za neke njegove tvrdnje spoznavaćete polako, iz dana u dan, kako se budete družili sa pčelama – piše recenzent dr med. Rodoljub Živadinović.

O novoj knjizi Rajka Radivojca iskusni pčelar Radovan Kečan iz Prijedora kaže:

– Uz dosta pročitane pčelarske literature i posjedovanja ličnog pčelarskog znanja, smatram da ovaj priručnik može biti dobra osnova mladim pčelarima za dobijanje pravih informacija o savremenom načinu pčelarenja. Pčelarstvo – ilustrovani priručnik za početnike u manjoj ili većoj mjeri će biti od koristi mladim pčelarima – pčelarima početnicima i njihovoj praksi. Nadam se da će pčelari čitajući ovu knjigu shvatiti ozbiljnost bavljenja ovim poslom. U ovu knjigu je uložen veliki napor, da bi se iz misli pretočila u djelo koje će koristiti mnogima…

Knjiga se može naručiti po cijeni od KM 15,00 (+ troškovi poštarine) na telefon 052/327-029 ili e-mail: radivojac@hotmail.com

Facebook Komentari

One comment

  1. aleksandar nikolic

    sto se knjige sigurno je dobra …. ja sam pocetnik pa me interesuje kako mogu ja da kupim tu knjigu iz srbije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*