Home » Aktuelnosti » Potpisi na memorandumu

Potpisi na memorandumu

Na 77. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Ministri Dragin i Bratić

Prvog dana 77. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu u Kongresnom centru „Master“ potpisan je Memorandum o razumijevanju u oblasti ruralnog razvoja između Republike Srbije i Republike Srpske. Svoje potpise na ovaj dokument stavili su dr Saša Dragin, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i dr Radivoje Bratić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Memorandumom se definiše i učvršćuje saradnja koja je i do sada bila uspješna, što predstavlja nasatavak saradnje vezane za specijalne i paralelne veze.

Govoreći o bliskoj saradnji ministar Radivoje Bratić je izrazio izuzetno zadovoljstvo naglašavajući posebno značaj saradnje na polju razvijanja i unapređenje rada stručne savjetodavne službe, jer, kako reće, neukom čovjeku je uzalud davati novac. Samo stručno osposobljeni poljoprivrednici, koji vladaju tehničkim i tehnološkim standardima,  mogu biti konkurentni na tržištu.  Po njegovim riječima,  brojni su primjeri uspješne dosadašnje saradnje Srbije i Republike Srpske, a konkretno je navedena nabavka mineralnih đubriva sa odloženim plaćanjem, što je od značaja kako za poljoprivrednike u Republici Srpskoj tako i za hemijsku industriju u Srbiji.

Srbija će uvijek pomoći poljoprivredu Republike Srpske, kada god to bude potrebno, a potpisani Memorandum samo potvrđuje dosadašnje odlične odnose, naglasio je dr Saša Dragin, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije. Ubuduće će se još više raditi na unapređenju savjetodavne službe jer bez novih tehnologija nema napretka ni uspjeha na tržištu.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*