Home » Pčelarstvo » BH pčelar

BH pčelar

PRETPLATA NA

BH pčelar

Pčelarskim udruženjima, poljoprivrednim i pčelarskim zadrugama, proizvođačima pčelarske opreme, budućim pčelarima, općinama, kantonalnim, entitetskim i državnim institucijama, medicinskim i obrazovnim ustanovama i ostalim čitateljima, nudimo mogućnost dostave BH pčealra na adresu.

Dovoljno je da izvršite uplatu za naručene brojeve časopisa ili kontaktirate našu pretplatničku službu. Do pet naručenih primjeraka jednog časopisa postoji mogućnost plaćanja i pouzećem, ali su u cijenu uračunati i troškovi poštarine.

NAŠI KONTAKT TELEFONI SU:

Tel: 033 767 566, Fax: 033 767 566
E-mail: bhpcelar@avaz.ba

Adresa: BH PČELAR, Džemala Bijedića 185, 71000 Sarajevo

****************************

CIJENE ZA BiH                                                                    CIJENE ZA INOZEMSTVO

GODINA DANA (6 brojeva)    24 KM                              GODINA DANA           30 EURA

POLA GODINE (3 broja)        12 KM                              POLA GODINE            15 EURA

ČETIRI MJESECA (2 broja)     8 KM                              ČETIRI MJESECA         8 EURA

U cijenu nisu uračunati troškovi poštarine ako želite plaćanje pouzećem

*******************************
OGLAŠAVAJTE SE NA STRANICAMA BH pčelara
KONTAKTIRAJTE NAŠU MARKETING SLUŽBU
Tel: +387 33 767 566
E-mail: zumretan@avaz.ba

Facebook Komentari

One comment

  1. Pčelar : Emir Hodžić matuzići Doboj Jug pčelarim 15 godina sa 120 LR košnica.smatram da je jedna od na većih problema pčelarstva varoa .raditoga testiram 2 godine nešto novo u borbi protiv varoe.
    MJEVENI CRNI BIBER U BORBI PROTIV VAROE
    Djelovanje crnog bibera sam ispitao na dva načina .prvi način je bio da se provjeri mogući negativni uticaj na zatvoreno i otvoreno legleo na maticu i pčele gazu veličine 10×10 centimetara stavljana je količina od 10 grama iz nad satonoša tačno iznad zatvorenog legle iznad kojeg nije bilo ni mednih vijenaca .mlade pčelesu se izlegle i matica je uredno položila novco leglo .tvrdi da ovo sredstvo nema nikakvih negativnih poslijedica na otvoreno i zatvoreno leglo . u ovom slučajvaroa počinje da umire drugi dan od postavljanja ovg sredstva. Drugi način je puno efikasniji i treba manje količine.količina bibera je jedna čajna kašikica i posipa se direktno po pčelama.varoa umire za nekoliko sati ovo je kontaktno sredstvo i ne uništava varou u leglu.treći način koji ću istestirati je taj da letvice premažemo nekom mašću ili ulljem i da iste uvaljamo u biber tako bi sr arznosilo između pčela a bila bi izbjegnuta mogućnost naj manjih čestica u med po mom mišljenu ovo bi moglo da bude efikasno ekološko srestvo ovo bi trebalom da ispituju naše labaratorije ida otkriju tvar iz biber koja uništava varou a pčelari bi mogli ovo da ispitaju na po jednoj košnici napomena ovo sredstvo treba koristiti četiri do pet puta u razmaku pet do sedam dana
    Tel 061833596

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*