Home » Aktuelnosti » Stižu regresirana đubriva i nafta

Stižu regresirana đubriva i nafta

Uskoro na poljima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, pripremiće uskoro konačan spisak proizvođača kojima će biti odobreno preuzimanje regresiranog mineralnog đubriva i goriva (20 odsto od prosječne cijene), za jesenju sjetvu 2009. godine i proljećnu sjetvu/sadnju, u 2010. godini.

Iz resornog ministarstva je upućen poziv proizvođačima koji Direkciji za robne rezerve Republike Srpske nisu vratili prošlogodišnji dug, za preuzeto mineralno đubrivo i gorivo, da to učine što prije, kako ne bi došli u situaciju da budu isključeni iz podsticajnih mjera u narednih pet godina.

Na bazi zaprimljenih zahtjeva i obračuna, u Ministarstvu, u skladu sa registrom poljoprivrednih gazdinstava, planirane količine reprodukcionog materijala po hektaru su: za NPK 15:15:15 i NPK 7:20:30 – 250 kg/ha. Za mineralno đubrivo KAN 27% – 100 kg/ha za jesenju i 100 kg/ha za proljećnu sjetvu/sadnju, a dizel goriva, 100 litara, po hektaru, za ratarske kulture i 60 litara, po hektaru, za voćnjake i vinograde.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*