Home » Pčelarstvo » Radivoje Maksimović novi predsjednik

Radivoje Maksimović novi predsjednik

Novi predsjednik

Radivoje Maksimović, diplomirani inženjer agronomije iz Trebinja, novi je predsjednika Saveza udruženja pčelara Republike Srpske. Povjerenje da obavlja ovu funkciju dobio je na nedavno održanoj sjednici Skupštine Saveza udruženja pčelara Republike Srpske u Višegradu. Ova sjednica nije bila izborna, ali, s obzirom da je Branko Končar, predsjednik izabran na posljednjoj izbornoj sjednici Skupštine, podnio ostavku, uslijedilo je biranje novog predsjednika na redovnoj sjednici Skupštine.

Radivoje Maksimović je istaknuta ličnost pčelarstva Republike Srpske. Iako još mlad pčelar i poljoprivredni stručnjak u velikoj mjeri je zaslužan za dobru organizaciju i razvoj pčelarstva u Hercegovini, kao i osnivanje Pčelarske zadruge „Žalfija“ sa sjedištem u Trebinju. Ugledan je pčelar i selekcionar matica. Više puta je bio učesnik na kongresima Apimondije, uključujući i ovaj posljednji u francuskom gradu Monpeljeu. U radu na unapređenju pčelarstva povremeno je bio angažovan zajedno sa novoizabranim predsjednikom Apimondije gospodinom Gilesom Ratieom. Sigurno je da Radivoju Maksimoviću pripadaju velike zasluge za učlanjivanje Republike Srpske, koja će u ovoj međunarodnoj asocijaciji pčelara zastupati i interese pčelara Federacije Bosne i Hercegovine, u Apimondiju.

U radu sjednice Skupštine Saveza udruženja pčelara Republike Srpske u Višegradu učestvovao je i Rodoljub Živadinović, predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*