Home » Aktuelnosti » Poslije 25 godina

Poslije 25 godina

Poplave odlaze u istoriju?

Punih 25 godina nije bilo ulaganja u sistem odbrane od poplava u Republici Srpskoj. Ovaj podatak iznio je dr Radivoje Bratić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, prilikom svog boravka u Gradišci. Jedini način da se u poptunosti rehabilituje ovaj sistem jeste da se putem kreditnog aranžmana obezbijede sredstva za ove namjene.

– Nedavno je potpisan memorandum koji bi trebalo da predstavlja kreditni aranžman sa nekim italijanskim korporacijama i to je jedini način da se dugoročnije riješi sistem odbrane od poplava u Republici Srpskoj. Nadam se da će do tog kreditnog aranžmana doći, te da će se obezbijediti nekoliko desetina miliona konvertibilnih maraka kako bi se u potpunosti rehabilitovao sistem odbrane od poplava – rekao je tom prilikom ministar Bratić.

Ovom prilikom odrganizovan je razgovor u kojem su pored ministra Bratića učestvovali pomoćnik ministra za vodoprivredu Mihajlo Stevanović i Branislav Blagojević, direktor Agencije za vode Republike Srpske te načelnici opština Gradiška, Kozarska Dubica i Srbac, U ovim razgovorima se čulo da je prioritet sanacija klizišta na savskom nasipu i rehabilitacija ukupnog odbrambenog sistema od polava.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*