Home » Pčelarstvo » Pčelarski samit u Višegradu

Pčelarski samit u Višegradu

Obrad Ninković

Obrad Ninković

Redovna sjednica Skupštine Saveza udruženja pčelara Republike Srpske održaće se u subotu 20. februara u Višegradu. Predsjednik Skupštine Obrad Ninković predložiće delegatima dnevni red u kojem se značajem izdvajaju dva izvještaja: o radu Saveza udruženja pčelara Republike Srpske i Finansijskog izvještaja o poslovanju Saveza u minuloj godini. Razmatraće se nadalje Program rada i Finansijski plan za 2010. godinu te Odluka o visini članarine. Imajući u vidu da je predsjednik Branko Končar podnio ostavku i ona će se naći pred delagatiam, a potom će najvjerovatnije uslijediti izbor novog predsjednika. Jer, sada je na čelu Saveza potpredsjednik Radivoje Maksimović.

Iz Izvještaja o radu Saveza udruženja pčelara Republike Srpske u 2009. godini vidi se da je Upravni odbor u 2009. godi održao pet sjednica na kojima je razmatran čitav niz aktuelnih pitanja. Značajem se svakako izdvajaju dvije teme: aktivnosti vezane za prijem u članstvo Apimondije – Svjetske pčelarske organizacije i izradu Zakona o pčelarstvu Republike Srpske. U žiži interesovanja bila je i realizacija projekta „Rana dijagnostika američke gnjiloće pčelinjeg legla“, unapređenje saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede te asocijacijama pčelara iz susjednih zemalja.

Prošle godine započele su aktivnosti na realizaciji Programa sadnje ljekovitog i mednonosnog bilja u saradnji sa DOO „Ljekobilje“ iz Trebinja, a bilo je dosta aktivnosti i na edukaciji pčelara i promociji Saveza udruženja pčelara Republike Srpske.

Sjednica Skupštine Saveza udruženja pčelara Republike Srpske održaće se u hotelu „Polaris“ sa početkom u 11 sati.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*