Home » Razno » Gojku Šerbuli nagrada za životno djelo

Gojku Šerbuli nagrada za životno djelo

Dugogodišnji saradnik svih naših izdanja Gojko Šerbula iz Gradiške dobio je izuzetno priznanje Kompanije „Nezavisne novine“ – nagradu za životno djelo. Na petoj po redu ceremoniji dodjele godišnjih nagrada koja je održana 23. decembra u hotelu „San“ u Laktašima njemu je visoko priznanje uručila Borjana Radmanović – Petrović, glavni i odgovorni urednik „Nezavisnih novina“.

Nagrada u pravim rukama

Nagrada u pravim rukama

Gojko Šerbula je novinarsku karijeru započeo 1959. godine u zagrebačkom „Vjesniku“, bio je jedan od pet osnivača Radija Banja Luka, a u svojoj pet decenija dugoj novinarskoj karijeri uvijek je bio primjer odgovornog i produktivnog novinara.

Na svečanosti u Laktašima ovom prilikom za ličnost godine proglašena je Tanja Fajon, izvjestilac Parlamenta EU za liberalizaciju viznog režima za zemlje zapadnog Balkana. Novinarsku nagradu „Nikola Guzijan 2009“ dobila je Sanja Vlaisavljević, novinar, kolumnista i direktorica Centra za kulturu dijaloga iz Sarajeva.

Za najboljeg ministra u Savjetu ministara BiH proglašen je Dragan Vrankić, ministar finansija BiH, najbolji ministar u Vladi RS je Antun Kasipović,ministar prosvjete a u Vladi FBiH Safet Oručević, ministar zdravlja.

Za privrednika godine proglašen je Predrag Ćulibrk, direktor „M:tela“.
Svečanosti u Laktašima prisustvovali su Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH, Nikola Špirić, predsjednik Savjeta ministara BiH, Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS te brojni ministri, privrednici i drugi ugledni gosti.

Povodom visokog priznanja našem saradniku Gojku Šerbuli www.poljoprivredaiselo.com objavljuje njegov tekst o aktuelnim pitanjima poljoprivrede i sela u opštini Gradiška.

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*