Home » Voćarstvo » Uspijevam da stignem do cilja

Uspijevam da stignem do cilja

U današnje vrijeme veoma se rijetko susreću mladi i obrazovani ljudi koji su diplomu stečenu na nekom od cijenjenih fakulteta i posao u toploj kancelariji ili za katedrom, zamijenili radom pod vedrim nebom na iscrpljujućim poslovima punim neizvijesnosti. Stoga je primjer Dragiše Petrovića iz Donjeg Zabrđa, pomalo neobičan, ali zasigurno dobar kao smjernica mnogim mladim ljudima da se odluče da znanje stečeno na fakultetu primijene na vlastitom imanju.

Prije osam godina završio sam Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i vratio sam se u rodno selo da započnem sa vlastitim biznisom. Želja mi je da osavremenim poljoprivrednu proizvodnju i da postanem jedan od naprednijih proizvođača u kraju. Obrađujem deset hektara zemljišta i posjedujem svu potrebnu mehanizaciju, tako da uspijevam da, i pored teških uslova za napredovanje, korak po korak, stignem do cilja. Uspio sam da napravim dva objekta i sada čekam malo povoljniju situaciju kako bih realizovao ideju da formiram modernu farmu, kaže Dragiša Petrović i tvrdi da je u tome budućnost.

Moramo biti svjesni da bez stvaranja matičnog stada nema perspektive u stočarstvu. Zato sam spreman da sa mojom porodicom krenem u ozbiljan posao, ističe ovaj mladi poljoprivrednik.

Perspektiva u voćnjaku

Perspektiva u voćnjaku

Do sada je on u investicije „išao“ vlastitim ulaganjima, ali smatra da bi dobre mjere nadležnih bile i dobar podsticaj za sve mlade ljude koji bi htjeli da se posvete intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Pozdravljam najnovije mjere Vlade Republike Srpske i opštine Ugljevik u cilju podsticaja selu i proizvodnji. Spreman sam, da, ukoliko se ukaže prilika, apliciram i kandidujem određene projekte. Želim da se ozbiljno posvetim poljoprivrednoj proizvodnji. Najprije moram završiti objekte za otvoreni tov junadi, a zatim obnoviti i voćnjake, jer su to poslovi koji imaju perspektivu, ističe Dragiša Petrović iz Donjeg Zabrđa.

Razgovor vodio Slobodan Đalamić, „Semberske novine“

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*