Home » Uvodnik » Smjena godina

Smjena godina

Kako vrijeme brzo prolazi! Evo nas već na izmaku 2009. godine, koju će poljoprivrednici zapamtiti po bogatom rodu mnogih poljoprivrednih usjeva, ali i po nepovoljnim prilikama na tržištu poljoprivrednih proizvoda. Agrarnoj privredi, očigledno, nije ni malo lako u vremenu globalne ekonomske krize. U takvim prilikama država se trudi (ali i mnoge lokalne zajednice) da pomogne poljoprivrednicima da prebrode teškoće. Naravno, u granicama svojih mogućnosti.

Nove brazde u novoj godini

Nove brazde u novoj godini

I u nepovoljnim uslovima privređivanja jedan broj ljudi sa sela, na sreću i zadovoljstvo većinom mladih, postižu vrhunske rezultate i dokazuju da se i današnjim složenim ekonomskim uslovima mogu postići vrhunski rezulatati u stočarstvu, voćarstvu, povrtarstvu… i, što je najvažnije, da se radom na selu mogu obezbijediti uslovi za lijep živjet. Takvih ima širom Republike Srpske: Vojin Đurić, stočar iz Betnja kod Šekovića, Nebojša Andrić, pčelar iz Karanovca kod Petrova, Dragan Džida, proizvođač krompira iz Borika kod Rogatice, Ivan Petrović, proizvođač cvijeća iz Crnjelova kod Bijeljine, porodica Vukovića iz Trnjaka kod Bijeljine koja je savladala sve tajne proizvodnje u plastenicima… Sve su to istinski junaci poljoprivredni. Oni su na svojim domaćinstvima širom otvorili vrata struci i nauci. To je činjenica koju nikako ne treba zanemariti.

U takvoj situaciji, i takvom vremenu, u godini koja se bliži kraju krenuli smo sa našim internet izdanjem www.poljoprivredaiselo.com. Imamo pouzdane podatke da je i u našim selima sve više kompjutera i da se mladi ljudi, koji ih najčešće koriste, redovno služe internetom. S pravom očekujemo da će u vremenu koje dolazi interent postati nešto svakodnevno u svakoj seoskoj kući. Koliko god to izgledalo iluzorno, iskustva govore da novine veoma brzo osvajaju i najzabačenije ruralne sredine. Nema te sile koja će zaustaviti prodor svega što je moderno, korisno i animljivo u najšire slojeve ili kako to mnogi vole reći – široke narodne mase. Tako je bilo sa televizorima, automobilima, mobilnim telefonima…

U godini koja nam uskoro stiže, očekujemo da će se povećati broj onih koji će se informisati, stručno obrazovati i zabaviti na www.poljoprivredaiselo.com. Da bismo vam obezbijedili što kvalitetnije sadržaje angažovaćemo priznate autore iz svijeta poljoprivrednih, veterinarskih i drugih nauka, ali i praktičare čija ćemo vam iskustva sa zadovoljstvom prenositi.

Planiramo i neke novine, koje će vas, nadamo se, prijatno iznenaditi. Za sada ćemo otkriti samo jednu. Objavljivaćemo fotografije mladenaca sa vjenčanja, sa seoskih svadbi. Jer, mi želimo da pišemo o lijepim stvarima, da prenosimo lijepe vijesti, kojih i u ovim smušenim vremenima ima u našim selima.

Sa željom da nastupajuća 2010. godina bude berićetna, puna sreće i uspjeha, nazdravlajmo vam sa nadom da će to biti godina zdravlja, svake lične sreće i napretka.

Neka vas sreća prati!

Facebook Komentari

One comment

  1. Radomir Stojanovic

    SVE CESTITKE ZA NOVOGODISNJE I BOZICNJE PRAZNIKE ZELI VAM M.P KOMERC BIJELJINA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*