Home » Uvodnik » Stižu novi sadržaji

Stižu novi sadržaji

Tekstovi koje smo objavili u prošlom mjesecu odlaze u arhivu i kada vam zatrebaju možete ih pronaći pod „septembar 2009“. A mi idemo dalje i u našem oktobarskom „broju“ poljoprivrednih internet novina nudimo nove sadržaje. Tako ćemo raditi i ubuduće – početkom svakog mjeseca zamjenjivaćemo tekstove i nuditi nove sadržaje. Kako vidite, pored stručnih priloga pripremamo i informativne i zabavne.

uvodnikoktobar

Septembar je bio u znaku poljoprivrednih sajmova i izložbi. Poljoprivredni sajmovi su održani u Banjoj Luci, Bijeljini i Gradačcu, a izložbi, naročito pčelarskih, bilo je na sve strane. Sve ove manifestacije su pokazale da naši poljoprivrednici imaju šta da pokažu. Međutim, njima je veoma teško da prodaju svoju robu. A proizvodnja koju tržište ne verifikuje vodi poljoprivredna gazdinstva u poslovne neuspjehe. Stiče se utisak da je sada najprioritetniji posao u poljoprivredi obebjeđenje plasmana. To nije lako jer naš seljak zna da radi i proizvede. A današnje vrijeme traži od njega puno više – da bude i preduzetnik. Država sigurno neće ubuduće biti u situaciji, niti mogućnosti, da razrješava pitanja plasmana poljoprivrednih proizvoda. Uostalom, decenijama su se poljoprivrednici bunili što im se država „miješa u posao“. Ko želi da radi za tržište i da bude u tokovima, mora se pojavljivati i na poljoprivrednim sajmovima i izložbama. A, utisak je, na tim smotrama, sa izuztekom Bijeljine donekle, najmanje je bilo poljoprivrednih proizvođača.
U oktobru je mnogo posla za poljoprivrednike. Želimo vam da ih uspješno završite.
Nadamo se da ćete ipak naći vremena i za nas, da pročitate šta smo pripremili za vas, ali i da nam se javite. Svaka vaša primjedba, mišljenje i prijedlog, dobro će nam doći. Javite nam neke lijepe vijesti. Rado ćemo ih objaviti.

S poštovanjem,

www.poljoprivredaiselo.com

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*