Home » Aktuelnosti » Domaći proizvodi privukli posjetioce

Domaći proizvodi privukli posjetioce

Sajam pčelarstva i seoskog preduzetništva pod motom „Moje selo – centar svijeta“, koji je održan u Modriči, privukao je mnogo posjetilaca ove i susjednih opština.

Šef Odsjeka za poljoprivredu u opštini Modriča Jovo Mišić rekao je da je sajam „pun pogodak“ i da su na njemu učestvovali mještani iz devet mjesnih zajednica.

– Ovaj sajam će sigurno poprimiti tradicionalan karakter. Cilj je bio da našeg seljaka približimo stanovništvu gradskog dijela, da ih povežemo pa da stanovništvo seoskog područja lakše plasira svoje proizvode. Odziv je bio dobar, a sljedeće godine očekujemo još više posjetilaca – naglasio je Mišić.

Modriča

Modriča

Pažnju Modričana posebno su privukli med, propolis i ostali proizvodi od meda. Mještanin Mirko Janković već se dvije decenije bavi pčelarstvom.

– Ranije mi je to bila ljubav, hobi, a sada zanimanje. Pčele treba zavoljeteti, naučiti njihovu narav i mogućnosti. Bio je kišan period, pa visoke temperature, a očekujem bogatu livadu – kaže Janković.

Poljoprivrednik Mićo Kerić iz Dugog Polja kaže da od svojih proizvoda može pristojno da živi.

– Zasijao sam kukuruz i povrće. Imam voćnjak, a i dobre rakije. Izložio sam našu seosku pogaču, mliječne proizvode, šljivovicu i bundevu. Imao sam i veću bundevu, ali ova je bila najljepšeg oblika i privukla je pažnju znatiželjnih posjetilaca – priča Kerić.

Slađan JEREMIĆ

„Glas Srpske“

Facebook Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*